Het nieuwe centrum

Met een geheel eigen karakter bevindt zich op loopafstand van de historische Alkmaarse binnenstad een stad met ruimte: Overstad.

Overstad is dé plek om af te spreken, te ontspannen of te gaan winkelen in het overdekte Ringers winkelcentrum. Bezoek VUE Cinema en bekijk de nieuwste bioscoopfilms. Of geniet in de zomer aan het water van een drankje bij Stadsstrand de Kade. Hier kunt u het carillon van de Grote Kerk nog horen. En nieuw, speciaal voor foodliefhebbers, de Ringersfabriek Foodhal aan de Noorderkade.

De ambitie van de gemeente Alkmaar is om Overstad te ontwikkelen tot een hoog stedelijk gebied. Er komt ruimte voor wonen, werken, winkels, recreatie en maatschappelijke voorzieningen. De gemeente Alkmaar heeft de ambitie om in Overstad 2.500 woningen te realiseren om zo Overstad onderdeel te laten uitmaken van het centrum van Alkmaar. Binnen 2 jaar worden er niet alleen aan de Oosterkade appartementen opgeleverd maar ook aan de Dockside en in de Ringersfabriek.

Aan de overzijde van Oosterkade wordt het nieuwbouwproject Overstaete gerealiseerd als onderdeel van het Alkmaars Kanaal. De Kwakelkade verandert in het plan van het aanzicht van een straat waar bevoorraad wordt naar een straat waar gewoond en gewerkt wordt.

Geniet van de stad

Alkmaar is een stad met historie, grachten en verassende hofjes. Geniet van het bruisende Waagplein op een van de vele terrassen. Ervaar per voet waarom Alkmaar Prachtstad wordt genoemd en ontdek meer dan 400 monumenten. Ontdek de leuke winkels van groot tot klein en laat je verrassen door winkels die je niet overal tegenkomt. Culinair genieten kan in een van de vele restaurants. Of bezoek een van de vele evenementen, vooral tijdens de zomermaanden.

Het NS-station Alkmaar bevindt zich op 10 minuten loopafstand. Oosterkade is goed bereikbaar via de Ringweg Alkmaar N9 die een goede aansluiting heeft op de rijksweg A9 en u bereikt Amsterdam binnen 30 minuten.

Buiten genieten

Vanuit Alkmaar zijn de kustgebieden per auto of fiets snel bereikbaar. Geniet van de duingebieden, het strand in Egmond aan Zee of Bergen aan Zee. Maar ook de natuur met stille bossen en het hoogste duin van Nederland liggen allemaal op korte afstand.

Top